Хазартна зависимост: крачката от играта до пристрастяването.

Пристрастяване към хазарта и лечение в България

avtomati-3

В миналото феноменът “пристрастяване към хазарт” се смяташе за екзотичен от психолози и лекари. Но днес всичко се е променило, буквално през 3 пресечки може да откриете казино или пунктове за залози, а в интернет има хиляди сайтове предлагащи хазартни игри. Пристрастяването към хазарта се превърна в сериозен проблем, който причинява страдание не само да зависимия, но на семейството му, близките му, и като цяло на самото общество.

Животът на редовния комарджия е в непрекъснато търсене на нови източници на пари, за да задоволи постоянния си хазартен глад. Всички други интереси и аспекти от живота му остават на втори план. Прекъсва си социалните връзки, фалира семейството си, извършва престъпления… За щастие, днес има начини и методи за лечение на пристрастяването към хазарта. 

От играта до пристрастяването

What-Makes-the-Web-So-Attractive-to-Online-Gambling-Addicts-800x565

Монотонността в реалния живот поради психични разстройсва, понякога дори и сексуални проблеми, кара хазартно зависимия да залага. Игрите със залагания правят зависимия герой, че е стълбичката на победителя, което му компенсира неуспехите в реалния живот. След известен период от време съвестта започва да си противоречи с подсъзнание, което е следващия етап от пристрастяване . Дори в периода на почти напълно развита хазартна зависимост, човек все още се пита: „Да играе или не?“ В същото време му е изключително трудно да устои на желанието си да влезе в игралната зала.

По време на последния етап от развитието на зависимостта се губи способността за самоконтрол. Жаждата за хазарт е непреодолима. Постоянната липса на пари, проблемите на работното място, причинени от пристрастяването, дори и нажежената обстановка в семейството, не са достатъчно основателна причина за да се преодолее желанието за залагане. Веднъж развила се, хазартната зависимост трудно би могла да се овладее без професионална помощ.

Характеристики на хазартната зависимост

gambling-addiction (1)

Хазартно зависимият системно не зачита неговото семейство и близки. Той често е неспокоен, изпитва липса на апетит и има проблеми със съня. Пристрастяването обикновено остава скрито за членовете на семейството, колегите и приятелите. Един зависим не е загрижен за развитието на кариерата си, на личните си взаимоотношения, или за отглеждането на децата си. Служи си често с оправдания и не дава обяснения къде е бил за периоди от деня си.

Забелязали ли сте във Ваш близък по-горните симптоми? Може би, е крайно време да се задействате! Обадете на телефоните ни, за да получите професионален съвет и помощ.

Възстановяването от хазартна зависимост е възможно!

Нашите консултанти и експерти ще Ви предложат най-съвременните методи за лечение, които са се доказали, че са ефективни. По време на лечението, ние успешно ще променим начина на мислене на зависимият. Патологичните процеси на ментално и физиологични ниво ще се стопират, и неистовото желание за хазарт ще изчезне.
По време на целия курс на лечение и рехабилитация на резидентите в Общност Кошер, се оказва помощ от специалисти, което е много важно за успеха в борбата с пристрастяването. След като преминат курс на възстановяване, хазартно зависимите се връщат към реалния живот, отстранили проблемите, породени в следствие на пристрастяването към хазарта.

още…

Recommended Topics

Popular Tags

алкохол алкохолизъм алкохолик амфетамин арт-терапия билка вино водка възпитание възстановяване деца екстази зависимост зависимости злоупотреба с медикаменти зупотреба интернет компютърни игри кокаин леки наркотици лечение марихуана метадон наркоман наркомания наркотици пико подрастващи помощ превенция пристрастяване психоза психотерапия работохолизъм ракия ремисия родители семейство спайс терапия трудност употреба хазарт хапчета чай