Известни личности и тяхното отношение към зависимостта

Факторите, които са повлияли за развитието на зависимостта при всеки са различни. От опита ни, работейки със зависимите и техните семейства, отчитаме сходни, а и в не редки случаи еднакви житейски истории, през които са преминали хората потърсили помощ от нас, без значение дали за разрешаване на проблем с алкохол, наркотици или хазарт. Често в разказите на участниците в нашата програма за рехабилитация се споменава като причина за употреба на психоактивни вещества подражанието на известни личности, музиканти, актьори или артисти. Психологически се отваря врата в съзнанието за идеята, че „Щом моят кумир употребява“, това е „ок“ и употребявайки „Аз съм като него“. Затова решихме да ви представим мненията на някои известни личности и тяхното отношение към употребата на алкохол или наркотици.

ericclapton02-x600

Ерик Клептън – един от най-значимите китаристи на всички времена. През 1998г. основава център „Кросроуд“ за лечение и рехабилитация на зависими. Той самия е въздържател от 1987г.

jim

Джим Кери – канадски актьор, комик, сценарист и музикант. Той казва: „Животът е прекалено красив, за да го съсипваме с алкохол и наркотици“.

3467eminem

Маршъл Брус Матърс III известен като Еминем – американски рап музикант и продуцент, майка му е  потребявала наркотици, той също е зависими от  алкохол и наркотици , поради което казва „Последствията- разводите, проблемите със закона и отчуждаването от хората ме отклониха от това, което обичам“. От 2010г. е чист и трезвен.

jennnifeeer

Дженифър Лопез – не употребява алкохол, изтъквайки за причина, че и вреди на кожата.

daniel

Даниел Радклиф – актьор, изиграл ролята на Хари Потър в едноименния филм. Ранната слава и богатство му носи тежък период от живота, след приключване на снимките на филмите, започва да злоупотребява с алкохол и наркотици. Сега е чист и трезвен от над 2 години.

bruce

Брус Уилис – американски актьор, продуцент и музикант. Не пие алкохол и не употребява наркотици.

trivolta

Джон Траволта – американски актьор, танцьор и певец. Лекувал се е от алкохолна зависимост. Сега не пие и се е отдал на хобито си да управлява самолети.

becam

Давид Бекъм – футболист. „Не пия и не употребявам наркотици, обичам спорта, семейството си и красивия живот.“

rdj

Робърт Дауни-джуниър – актьор, през бурните му години постоянно употребява алкохол и наркотици, чист и трезвен е от над 10 години.

kolinnnfarreel

Колин Фарел – ирландски актьор, изненадващо е пълен въздържател.

evamendes

Ева Мендес – американска кино актриса, след приключване на лечение от зависимост от алкохол в клиника, от 2008г. не пие.

djerardbutler

 
Джералд Бърлър – шотландски актьор, израстнал в семейство на разведени родители, среща баща си когато е бил на 16. На 20г. баща му почива. Задълбочава употребата на алкохол, но разбира че употребявайки няма да може да завърши право в Глазгоуският университет и преустановява.

Нашата мисия е да споделяме знанието и уменията си. Благодарим Ви за вниманието.


още…

Recommended Topics

Popular Tags

алкохол алкохолизъм алкохолик амфетамин арт-терапия билка вино водка възпитание възстановяване деца екстази зависимост зависимости злоупотреба с медикаменти зупотреба интернет компютърни игри кокаин леки наркотици лечение марихуана метадон наркоман наркомания наркотици пико подрастващи помощ превенция пристрастяване психоза психотерапия работохолизъм ракия ремисия родители семейство спайс терапия трудност употреба хазарт хапчета чай